به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، کاوشگر یا ماهواره OMOTENASHI پس از جدا شدن از ابر موشک اس ال اس با اختلالات ارتباطی روبرو شد زیرا در موقعیت مناسبی نسبت به خورشید قرار نداشت. در نتیجه پنل های آن رو به خورشید نبودند و همین امر توانایی ماهواره برای شارژ باتری هایش را تحت تاثیر قرار داد.
از آنجا که تیم پروژه نتوانست ماهواره را کنترل کند، در نتیجه آنها مجبور شدند برنامه ها برای فرود کاوشگر روی سطح ماه در روز دوشنبه را لغو کنند.
در صورت فرود موفقیت آمیز OMOTENASHI روی ماه، ژاپن پس از روسیه، آمریکا و چین به چهارمین کشوری تبدیل می شد که به سطح سیاره رسیده است.
تاتسواکی هاشیموت رهبر این پروژه در یک کنفرانس خبری که پس از لغو فرود در ماه برگزارشد، رویدادهای مذکور را ناراحت کننده عنوان کرد.
به گفته او این کاوشگر با هزینه ۵.۶ میلیون دلار توسعه یافته بود. OMOTENASHI یکی از ۹ ماهواره کیوب ستی بود که هفته گذشته همراه کپسول اوریون و موشک اس ال اس طی ماموریت آرتمیس یک به فضا رفت.هدف اولیه این کیوب آزمایش فناوری ها و انجام مانورهایی بود که کمک می کرد یک لندر کوچک روی ماه فرود بیاید و همزمان سیستم های برق، ارتباطات و پیش رانش آن را ایمن نگه می داشت.
قرار بود این کاوشگر نقطه آغاز ماموریت ژاپن برای ساخت یک ایستگاه در ماه برای اقامت فضانوردان باشد.
JAXA در توئیتی نوشت:نمی توان دوباره با فضا پیما ارتباط برقرار کرد و بنابراین تصمیم گرفته شد مانور فرود روی ماه (DV۲) قابل انجام نیست.
در این میان تحقیقاتی در اختلالات به وجود آمده در کاوشگر در حال انجام است.