«علیاکبر صنعتی» نقاش و مجسمهساز و تنها هنرمند ایرانی است که دو موزه به نامش ثبت شده است؛ موزه صنعتی کرمان و موزه صنعتی تهران.
صنعتی یکی از مجسمهسازان قدیمی عصر جدید ایران است. وی شاگرد ابوالحسنخان صدیقی بود و در طول زندگی حرفهای خود، موفق به ساخت نزدیک به ۱۰۰۰ نگاره و ۴۰۰ پیکره (مجسمه) شد. از صنعتی بهعنوان یکی از نخستین پیکرهتراشان و نگارگران سبک رئالیسم معاصر یاد میکنند
موزه صنعتی در سال ۱۳۲۴ با تلاشهای عبدالحسین صنعتی زاده، پسر حاج علی اکبر صنعتی زاده (بنیادگذار پرورشگاه صنعتی کرمان) تاسیس شد و در سال ۱۳۲۵، کار خود را آغاز کرد.
در سال ۱۳۷۶، با آغاز پروژه ساخت متروی تهران موزه صنعتی تعطیل و ساختمان موزه نیز متحمل آسیبهایی شد. بار دیگر در سال ۱۳۸۶، ساخت متروی تهران و باز شدن یکی از درهای ایستگاه متروی امام خمینی (ره) زیر ساختمان موزه صنعتی باعث شد بهدلیل احتمال ریزش ساختمان، این موزه به حالت تعطیل در بیاید.
نزدیک به ۶ هزار تابلو و بیش از هزار پیکره و تندیس گچی، سنگی و برنزی از شخصیتهای علمی و ادبی ایران و تیپهای گوناگون اجتماعی در موزه استاد صنعتی نگهداری میشود. یکی از جالبترین این تندیسها، مجسمه گروهی از زندانیان سیاسی دوره قاجار است. این تندیس در مرکز موزه قرار دارد.
برخی از چهرههای برجسته که میتوان تندیسهای آنها را در موزه صنعتی تهران مشاهده کرد، شامل فردوسی، سعدی، مسیح مصلوب، دهخدا، کمال الملک، کریمخانزند، جواهر لعل نهرو، مهاتما گاندی، لویی پاستور، ملکالشعرای بهار، شاه عباس و نادرشاه افشار میشود.
علاوه بر مجموعه تندیسها، موزه صنعتی دارای سالن تئاتر، شهر فرنگ، نمایشگاه تک چهرهها و موزه مردمشناسی است.
موزه صنعتی را با نامهای دیگری نیز میشناسند؛ موزه ۱۳ آبان و موزه هلال احمر. این موزه پیش از انقلاب با عنوان موزه شیر و خورشید شهرت داشت. با قدمتی که به صد سال پیش بازمیگردد، بنای تاریخی هلال احمر امروزه میزبان آثاری پراهمیت از علی اکبر صنعتی است