داخل دانشکده زمینشناسی دانشگاه تهران، موزهای به نام شهید زراستوند وجود دارد که در قالب مجموعهای نفیس و ارزشمند از انواع سنگ ها، کانیها و سایر نمونههای مرتبط با این رشته تخصصی به نمایش درآمده است. این موزه که در رده موزههای دانشگاهی قرار میگیرد، ثبت جهانی شده و علاوه بر آنکه منبعی موثق برای تحقیقات دانشجویان فراهم کرده، مقصدی جذاب برای علاقهمندان به زمینشناسی به شمار میآید.
هسته اولیه تشکیل این موزه به سال ۱۳۱۳ خورشیدی باز میگردد. زمانی که مرحوم دکتر یدالله سحابی شروع به خریداری و جمعآوری نمونههای خارجی و نمایش آنها در دانشکده کرد. سالها بعد و کم کم نمونههای ایرانی و خارجی بیشتری از طرف دانشجویان و اساتید علاقهمند به موزه اهدا شد تا در معرض دید همگان قرار بگیرند. سرانجام در سال ۱۳۲۰ خورشیدی موزهای تأسیس شد و این نمونههای مختلف زمینشناسی در ویترینهای ساده و چوبی در معرض دید عموم قرار گرفتند.
موزه زمینشناسی شهید زراستوند دارای نمونههای بسیار زیادی از سنگها، فسیلها و کانیهای متنوع است که در دو بخش مجزا تقسیم شدهاند. بخش اول بیشتر جنبه تحیقاتی داشته و همچون گنجینهای کامل از تمامی نمونههای ایرانی و خارجی در اختیار علاقه مندان و پژوهشگران قرار گرفته است. در این بخش مجموعههای مختلفی از انواع کانی ها، فسیل ها، سنگهای آذرین، دگرگونی، رسوبی و… به چشم میخورد. بخش دوم که در راهروی دانشکده و آزمایشگاهها قرار دارد، بیشتر جنبه آموزشی داشته و مجموعههای مختلف سنگی-فسیلی ایران زمین را پوشش داده است.
از جاذبههای منحصر به فرد این موزه میتوان به نمونه سنگ کوچکی از کره ماه اشاره کرد که در دوران پهلوی از کشور آمریکا به کشور عزیزمان اهدا شده است. همچنین شهاب سنگی اهدایی و شناسنامه دار از دیگر جاذبههایی است که هر بینندهای را به فکر وا میدارد. برای تکمیل این مجموعه اساتید فراوانی سالهای متوالی تلاش کردهاند تا مجموعهای کامل و ارزشمند برای نسلهای آینده به یادگار بگذارند.