دهمین فرزند رضا شاه پهلوی، فاطمه پهلوی کاخی برای پذیرایی از میهمانانش تدارک دیده بود. محدوده کاخ را در ۱۲۰۰۰ مترمربع از زمینهای دارآباد تعیین کرده بودند و در آن عمارتی بنا کردند به وسعت ۲۵۰۰ مترمربع. طولی نکشید که کار به انقلاب ۱۳۵۷ رسید؛ کاخ نیمهتمام ماند و هیچگاه فاطمه پهلوی رنگ کاخ را به چشم ندید.
پس از انقلاب این کاخ هم مانند سایر کاخهای دیگر به مصادره دولت در آمد. شهرداری اما برای آنجا نقشهها در سر داشت؛ برنامه تأسیس موزهای را داشتند و چه بهتر از کاخ نیمهتمام دارآباد. سال ۱۳۷۲ کاخ را خریداری و در همان سال تغییرات لازم را اعمال کردند و موزه آثار طبیعی و حیات وحش ایران افتتاح شد.
این کاخ به جای میهمانان خانواده پهلوی، میزبان میهمانان دیگری از سرتاسر دنیا شد. میهمانان بیآزار و بیصدا و بیجانی که از جایجایِ دنیا جمعآوری شدند، تا در این مکان به نمایش گذاشته شوند.
هدف این بود که مردم با آثار طبیعی و حیاتوحش ایران و جهان آشنا شوند. سالنهای کاخ را نامگذاری کردند: سالن آسیا، اروپا و امریکای شمالی، سالن شمال ایران، مرکز و جنوب ایران، سالن افریقا، سالن آبزیان، سالن خزندگان، سالن پروانگان و حشرات و سالن زمینشناسی.
از جانداران بیجانِ کوچکی همچون خرگوشها، سنجابها و موشها گرفته تا جانداران غولپیکری مانند بزرگترین گوزن دنیا با نام موس، پیتون بلندترین مار دنیا و ببر بنگال، همه و همه به ایران آورده شدند تا در این سالنها قرار گیرند و گنجینه موزه را تکمیل کنند.
دیوارهای سالن گیاهان با گیاهانِ قابشده پوشانده شدهاند و پروانهها و رتیلها و عقربها در کناری، در قفسههای شیشهای نشستهاند و نگاه علاقمندانشان را به خود میخوانند.
در سالن زمینشناسی سفری میشود به لایههای زمین، سنگوارههایی با بیش از یک میلیارد سال دیده میشوند و کانیها و سنگهایی کشف میشوند که کاربردهای دارویی، صنعتی و ساختمانی دارند.
موزه ساکنان زندهای هم دارد؛ آبزیانی که از آسیا، آفریقا، آمریکای جنوبی و خلیج فارس به آبهای این موزه آمدهاند و خزندگانی که از همه جای دنیا به این مکان آمدهاند تا موزه حیات وحش دارآباد را تکمیل کنند.
در قسمتی دیگر از کاخ کارگاهی قرار دارد برای تاکسیدرمی موجودات که فنون این کار را نمایش میدهد، و جالبترین قسمت موزه شاید دیواری باشد که پوست ببر منقرضشده ایران از آن آویزان است.
جدا از همه نمونههایی که شاید بیشتر جنبه تفریحی و سرگرمی دارند، موزه دارآباد قصد دارد تا تبدیل شود به مرجع مناسبی برای انجام کارها و تحقیقات علمی و به این جهت هیئتی علمی متشکل از متخصصان در فنون مربوط به موزه و همچنین کتابخانهای در زمینههای تخصصی جانورشناسی، گیاهشناسی، زمینشناسی، جغرافی، کشاورزی و دامپروری، محیط زیست و اکولوژی و مجلات نشنال جغرافی فارسی برای آن تدارک دیده شده است.
علاوه بر نمایش جانداران، موزه بخشهای دیگری هم برای گذران وقت و تفریح را برای بازدیدکنندگاناش تدارک دیده، فضاهایی مثل سینماهایی از جمله شش بُعدی و روباز و سالن آمفیتئاتر با ظرفیتهای محدود.