براساس گزارش تشکری هاشمی ریس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران هفتاد درصد مسافران اتوبوس کرایه پرداخت نمی کنند!
براساس همین گزارش ،از آنجا که میانگین نرخ بلیت در تهران ۴ هزار تومان است و روزانه یک میلیون مسافر از اتوبوس های دولتی استفاده می کنند که روزانه ۴ میلیارد تومان می شود و ۷۰ درصد این رقم حدود ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان است !
این گزارش که احتمالا بر اساس گزارش کمیسون بودجه و سازمان اتوبوس رانی تهیه شده به این معنی است ،که مبلغ قابل توجهی از بودجه شهرداری که برای نوسازی و اوور هال کردن اتوبوسها و حتی خرید برای تامین زنجیره حمل و نقل عمومی است از چرخه درآمدی شهرداری حذف می شود ! به این معنا که انتظار نوسازی و افزایش تعداد اتوبوسها شاید دور از ذهن است !
از سوی دیگر این خبر دو آگاهی را در بر دارد نخست آنکه هزینه های اتوبوس برای مسافران زیاد است و دوم آنکه مردم پرداخت هزینه اتوبوس را از خود نمی دانند !
و تصور می کنند که دولت باید هزینه های تردد مسافران را بپردازد !
دراین جا لازم باست به دو نکته با تاکید اشاره کرد نخست مسوولیت پذیری اجتماعی شهروندان در برابر شهر و مبلمان شهری و خدمات عمومی شهر است که بایستی از سوی نهادهای آموزشی و مدیریتی به روشنی مورد توجه قرار گیرد و دوم اینکه اعتماد زایی و اعتماد بخشی به شهروندان است
شهروندان در صورتی که ببیند برای اداره شهر و خدمات دریافتی و هزینه پرداختی رابطه شفاف و مطمنی وجود دارد یقینا نسبت به این موارد با رویکردی دیگر مودجه می شوند !
اگر هزینه های پرداختی از سوی مردم حداقل در خصوص حمل و نقل عمومی با اطلاع رسانی متناسب مشخص شود که برای نوسازی و خرید اتوبوسهای جدید هزینه شده و این عینت به نصب تابلویی مشخص شود یقینا مسئله اعتماد و باور پذیری به اینکه هزینه پرداختی آنها در همان جا هزینه می شود قابل دسترسی است !