با سفر علی باقری کنی به همراه هیات مذاکره کننده به وین گمانه زنی برای برگزاری دور جدید مذاکرات هستهای آغاز شد. به گغته ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه، در این دور از گفتگوها، در خصوص ایدههای مطرحشده از سوی طرفها از جمله ایدههای ارائه شده از سوی ایران، بحث و تبادل نظر صورت خواهد گرفت
سخنگوی وزارت امور خارجه با تأکید مجدد بر عزم و اراده جمهوری اسلامی ایران بر دستیابی به یک توافق پایدار که ضامن حقوق و پاسدار منافع ملت ایران باشد، ابراز امیدواری کرد طرفهای مقابل نیز با اتخاذ تصمیمات لازم و تمرکز جدی بر حل مسائل باقیمانده، شرایط را برای پیشبرد موثر گفتوگوها فراهم نمایند
این درذ حالی است که پیشتر، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در یک کنفرانس خبری با طرح حمایت ایران از تروریست، حذف نام سپاه پاسداران از فهرست سازمانهای تروریستی را موضوعی ندانست که آمریکا حاضر به مذاکره در خصوص آن باشد. موضوعی که به چالش بزرگ میان ایران و طرفهای درگیر در مذاکره تبدیل شده است.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران مدتی پیش درباره موضوع حذف نام سپاه پاسداران ایران از این فهرست و ارتباط آن با مذاکرات وین گفته بود: موضوع خارج کردن اسامی اشخاص حقیقی و حقوقی از لیست قرمز و از مجموعه تحریمها و اقدامات یکجانبهای که آمریکاییها علیه ایران اعمال کردهاند، یکی از موضوعات جدی مذاکرات اخیر ما در وین است. وقتی میگوییم اشخاص حقیقی و حقوقی، در حوزه اشخاص حقوقی برخی از هولدینگهای بزرگ اقتصادی و مؤسسات بزرگ حکومتی ما قرار دارند و یکی از موضوعات، مربوط به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.
وی تاکید کرد: در موضوع سپاه پاسداران حتما آنچه برای ما مهم است، این است که باید جایگاه و نقش سپاه و شأن قانونی سپاه به عنوان مهمترین بخش امنیتی و دفاعی کشور ما مورد توجه قرار بگیرد. ما در این رابطه پیامهایی را با آمریکاییها تبادل کردهایم و این یکی از موضوعاتی است که همچنان در دستور کار ما قرار دارد.
وزیر امور خارجه افزود: البته مقامات عالیرتبه سپاه به ما در وزارت خارجه نکتهای را همواره یادآوری میکنند و میگویند شما در راستای منافع کشور هر آنچه را لازم است انجام دهید و اگر به نقطهای رسیدید که موضوع سپاه مطرح بود، این موضوع نباید مانعی برای شما باشد.
آغاز دور جدید مذاکرات در وین، با توجه به سابقه این قبیل مذاکرات و به ویژه نتایج حاصل از نشست دوحه چندان نظر کارشناسان را جلب نکرده و با توجه به واقعیتهای حال حاضر و مجموعه اقدامات، مواضع و تصمیماتی که به خصوص تهران و واشنگتن در چند هفته اخیر اتخاذ کردهاند، آنها را به این باور رسانده که تصور اینکه نشست پیشرو بتواند گره از کار برجام بگشاید، کماکان خوشبینانه به نظر میآید.