عودلاجان دومین بازارچه قدیمی تهران پس از بازارچه معیر در محله سنگلج است و از زمانی که تهران قریهای بیش نبوده، فعالیت داشته است. وجود کاروانسرهای متعدد از جمله مجد، لواسانی، سهراه دانگی و حاجیها در راسته ۵۰۰ متری بازارچه، اهمیت اقتصادی آن را در حیات تاریخی عودلاجان نشان میدهد. همجواری این راسته با بازار بزرگ تهران، همراه با وجود بناها و فضاهای ارزشمندی مانند نخستین بانک ایران، مقبره پیر عطا، کنیسه و میدان کلیمیها در امتداد آن و داشتن دروازههای مهم به خیابانهای اصلی پانزده خرداد غربی (بوذرجمهری سابق) پامنار، امیرکبیر (چراغ برق سابق) و مصطفی خمینی سیروس سابق) بیانگر ارزشهای تاریخی و توان بالقوه ساختاری این بازارچه است.
وجود آثار متعدد تاریخی در عودلاجان باعث شده این محله به یک موزه تبدیل شود. بعد از مترو پانزده خرداد به سمت کوچه مروی درست روبهرو بازار آهنگران، بنایی به چشم میخورد که روی طاق آن بازارچه عودلاجان حک شده است. بازار عودلاجان از جاذبههای گردشگری تهران در محله قدیمی عولادجان است. این بازارچه که در بخش عودلاجان غربی قرار دارد، از خیابان ۱۵ خرداد آغاز میشود و تا عمق بافت تاریخی عودلاجان ادامه پیدا میکند. چند سالی است که این مکان به بازار صنایعدستی تبدیل شده است و یکی از پاتوقهای گردشگری تهران محسوب میشود. در بازاز عولادجان میتوانید صنایعدستی بخرید و همزمان با قدم زدن در آن، سفری به عودلاجان قدیم بروید. مرمت بازارچه در کنار اصالت و تاریخ کهن آن، فضای بینظیری را برای بازدیدکنندگان به وجود میآورد. طاق تاریخی بازارچه همچنین از ویژگیهای شاخص بازارچه است که طبق گفته بازاریان، همان طاقی است که از ابتدای ساخت بازار به جا مانده و اکنون در دست تعمیر و بازسازی است. بازارچه بسیار خلوت و تقریباً خالی از مشتری و خریدار است.
بازارچه دیگر، بازارچه حمام نواب در کوچه امامزاده یحیی است که در بخش شرقی عودالجان واقع شده و اکنون نیز بخش عمدە خدمات محلهای را در خود جای میدهد. این بازارچه عناصر تاریخی مهمی از جمله حمام نواب و مسجد معمارباشی را در کنار خود جای داده که حمام نواب در سالهای اخیر پس از مرمت، به نمایشگاه و کارگاه صنایعدستی تبدیل شده است. بازارچه دیگر، بازارچه مروی است که در بخش غربی عودالجان واقع شده است. این بازارچه که در سالهای اخیر مرمت شده، مراکز خرید متعددی را در خود جای داده و غیر از کاربری تجاری، کاربری تفریحی و گذران اوقات فراغت نیز برای شهروندان دارد. شهرداری تهران در مرمت و بازسازی بازارچه عودلاجان نقش داشته است.
عودلاجان یکی از محلهها قدیم تهران است که از غرب به خیابان ناصرخسرو، از شرق به ری، از شمال به امیرکبیر و از جنوب به ۱۵ خرداد محدود است و سه محله اصلی امامزاده یحیی، پامنار و ناصرخسرو را در بر میگیرد که از نظر تاریخی، به دلیل وجود بناهای تاریخی متعدد، بسیار غنی است.