مسجد و مدرسه معمارباشی مشهور به صنیعیه یا صنیعالملک یکی از از مدارس تابعه حوزه علمیه مروی است. واقف و بانی این مسجد حاج ابوالحسن معمارباشی ملقب به ( صنیع الملک ) است . او تا زمان درگذشتش در اثر حصبه، در دربار ناصرالدین شاه « منصب معمارباشی » و لقب « صنیع الملکی » داشت .
وی از جمله معمارانی بود که در تاریخ معماری سده های اخیر به ویژه در تلفیق عناصر معماری ایرانی و فرنگی نقش مهمی داشته و بناهایی چون « تالار سلام » ، « تالار آیینه » و سردرها و حوض خانه های کاخ گلستان از آثار او به شمار می آید .
این مسجد در محله تاریخی عودلاجان قرار گرفته و از شمال شرق به میدان باغ پسته بیک از جنوب به خیابان ۱۵ خرداد و از غرب به خیابان مصطفی خمینی راه دارد .
مسجد و مدرسه معمارباشی دارای وقف نامه معتبری است که در شش نسخه تهیه گردیده و در پایان آن که دارای هفت برگ و به خط نسخ و نستعلیق بوده ؛ به محل نگهداری هر یک اشاره شده است که عبارتند از نزد واقف ، نزد متولی ثانی ، کتاب خانه مدرسه واقف ، کتاب خانه مدرسه هروی ، کتاب خانه حضرت عبدالعظیم و کتاب خانه حضرت رضا ( ع ) .
بنا دارای سردری با کتیبه ای سنگی به خط ( محمد ابراهیم تهرانی ) مشهور به (میرزا عمو ) و حجاری (استاد عبدالرسول حجار ) می باشد که به واقف و تاریج وقف اشاره نموده است.
مدرسه دارای دو طبقه بوده و از حیاطی با نقشه نگینی مفروش به موزاییک تشکیل شده است . در ضلع شمالی شش حجره و در ضلع شرقی و غربی هر کدام ده حجره در دو طبقه مشاهده میشود . حجره های طبقه هم کف درون ایوان چه و حجره های طبقه اول درون رواق جا گرفتهاند . ایوانچهها دارای قوس بیضی بوده و لچکی این قوس ها با کاشی هفت رنگ تزیین شده است .
در ضلع جنوبی مدرسه مسجد معمارباشی تنها با یک شبستان احداث شده که دارای سه ورودی مجزا می باشد . در ورودیها چوبی با تزیینات گره چینی بوده که امروزه جای خود را به درهای فلزی داده و اثری از آنها باقی نمانده است.
از سه کتیبه کاشی کاری شده هفت رنگ در بالای ورودی ها تنها یک کتیبه باقی مانده است . مسجد دوازده ستون سنگی در سه ردیف با تریینات متفاوت دارد.