ورزشگاه آرارات که با نام باشگاه آرارات نیز شناخته میشود، یک مجموعه ورزشی ویژه ارامنه در تهران است و در محدوده ونک در غرب بزرگراه کردستان جای دارد و در سال ۱۳۵۰ خورشیدی ساخته شده و طراح این استادیوم رُسْتُم وُسْکانیان معمار خلاق ارمنی بوده است.
این مجموعه در فضایی با وسعت ۷۴ هزار متر مربع در رشتههای تنیس، فوتبال، بسکتبال، والیبال، شنا، بوکس، تکواندو، دو و میدانی، پینگ پنگ، فوتسال، بدنسازی، کوهنوردی، سنگنوردی، شطرنج و بیلیارد فعال است. سالن ورزشی سرپوشیده چند منظوره به گنجایش ۱۵۰۰ نفر نیز از جمله امکانات ورزشگاه است. از دیگر امکانات ورزشگاه میتوان به ۲ استخر روباز، استخر کودکان، سونا و جکوزی ، ۴ زمین تنیس، پیست دو و میدانی، پیست پرش طول، امکانات صخرهنوردی، ، زمین بسکتبال، سالن فوتسال، سالن بیلیارد، سالن بدنسازی، سالن بوکس و سالن تکواندو اشاره کرد. این مجموعه همچنین دارای یک ورزشگاه فوتبال با چمن طبیعی و با گنجایش ۱۵ هزار تماشاگر است که در ضلع شمالی آن قرار گرفتهاست. افزون بر آن یک زمین فوتبال با چمن مصنوعی نیز در ضلع شمال شرقی ورزشگاه وجود دارد. بازیهای المپیاد ورزشی ارامنه و در چند سال گذشته بازیهای تیم ملی فوتبال زنان ایران در این ورزشگاه برگزار شدهاست.
علاوه بر اینها این ورزشگاه یک سالن کنفرانس و یک تالار مدرن برای برگزاری جشنها و مراسم فرهنگی و آیین باستانی ارامنه نیز داراست. این سالن زیبا در روزهای مانده به عید کریسمس مسیحیان فوقالعاده تماشایی است و در شب کریسمس برنامههای ویژهای در آن برگزار میشود.
تاسیس این مجموعه ورزشی به آغاز شکل گیری باشگاه آرارات بر میگردد. آنگونه که نقل شده، ایده اولیه تأسیس باشگاه آرارات توسط گروهها و انجمنهای مردمی ارامنه مطرح شد که در آن زمان به طور پراکنده به فعالیتهای فرهنگی و ورزشی مشغول بودند. اما مشکلات مالی و سازمانی موجب شد آنها به فکر ایجاد تشکیلاتی یکپارچه برای ارامنه تهران باشند. در سال ۱۳۲۲ خورشیدی اولین جلسه مشترک انجمنهای ارامنه با حضور ۱۲۲ نفر از جوانان ارمنی که اعضای انجمنهای مختلف بودند در تالار مدرسه مهر تشکیل شده و طی آن بر تأسیس سازمانی مشترک توافق کردند. این انجمن در ابتدا “انجمن فرهنگی نوجوانان ارمنی” نام داشت و در نهایت در مجمع عمومی سالانه خود در سال ۱۳۲۹ مجموعه خود را «باشگاه فرهنگی-ورزشی آرارات» نام نهادند.
فعالیتهای ورزشی و فرهنگی این مجموعه خیلی زود رونق گرفت. به طوری که در کنار تشکیل تیمهای ورزشی، اجرای موسیقی و نمایش نیز در آن صورت میگرفت. در سال ۱۳۳۰ خورشیدی اولین گروه پیشاهنگی باشگاه آرارات تهران با ۹ نفر تشکیل شد. همینطور در سالهای آتی مسابقات بین شعب باشگاه، برگزاری سالانه المپیک ارامنه، المپیک دانشآموزی مدارس ارامنه تهران و المپیاد علمی-ورزشی پیشاهنگان از جمله مهمترین اقدامات این مجموعه بود.
باشگاه آرارات نقش تعیین کنندهای در تقویت همبستگی ارمنیان ایران دارد چرا که برگزاری بازیهای قهرمانی ارمنیان ایران از جمله ابداعات این باشگاه است. مسئولین باشگاه به منظور گسترش مراودات ورزشی و اجتماعی میان باشگاههای ارامنه کشور اقدام به راهاندازی این بازیها کردند و اولین دوره این مسابقات با حضور ۲۱۰ ورزشکار در سال ۱۳۴۳ خورشیدی برگزار شد و سپس با ساخت کامل استادیوم در سال ۱۳۵۰ رونق فراوان یافت بگونهای که در طول این سالها این مسابقات که به المپیک ارامنه شهرت یافته هر ساله برگزار شده و تنها در سالهای وقوع انقلاب و جنگ تحمیلی برای چهار سال برگزار نشده بود.
در سالهای بعد ورزشکارانی از دیگر کشورهای ارامنه نیز در این مسابقات شرکت کردند. پنجاه و یکمین دوره مسابقات قهرمانی ارامنه ایران نیز در سال ۱۳۹۸ برگزار شد. این مسابقات در رشتههای ورزشی والیبال، فوتبال، بسکتبال، شنا، دو میدانی، تنیس، شطرنج، مشتزنی، ورزشهای رزمی و ژیمناستیک برگزار میشود.
از دیگر اقدامات مهم باشگاه آرارات برگزاری المپیک دانشآموزی مدارس ارامنه تهران است که با هدف ترویج ورزش و تقویت روحیه ورزشی میان جوانان و نوجوانان از سال ۱۳۵۲ خورشیدی همه ساله در تعطیلات نوروز برگزار میشده و تا سال ۱۳۹۸ و قبل از همهگیری ویروس کرونا ادامه داشته است.
در حال حاضر، باشگاه آرارات دارای چهار شعبه در شهرهای تبریز، ارومیه، شیراز و روستای گردآباد ارومیه است که کاملاً زیر نظر هیئت های مدیرۀ محلی و هماهنگ با هیئت مرکزی باشگاه آرارات تهران فعالیت می کنند.