الجزیره ابتدا علت اصلی مهاجرت ایرانیان را نداشتن امید به آینده، شیوه حکمرانی، فساد اداری،افزایش نرخ ارز وهمچنین وضعیت حقوق بشر ذکر میکنه .در متن اشاره میکنه که بعد از ماجرای مهسا امینی این حس بسیار زیاد شده است.
طبق آماری که از منابع خارجی اعلام میکنه از بعد انقلاب تا الان بیش از یک میلیون نفر جلای وطن کردهاند و این آمار همگام با تحریم ها علیه ایران افزایش قابل توجه داشته است.
طبق مصاحبه د.بهرام صلواتی(مدیر رصدخانه مهاجرت ایران)از سال ۲۰۱۰ تا سال ۲۰۲۱ سالانه بطور میانگین ۸۶ هزار نفر مهاجرت کردهاند .
صلواتی در ادامه میگه اعتبار پاسپورت ایرانی ۱۰۲ از ۱۱۶ کشور است و هر ایرانی بطور میانگین برای مهاجرت ۴۵ هزار دلار از کشور خارج کرده است .
در ادامه از منابع غیر رسمی در ایران نقل میکنه که در یک سال و نیم گذشته از جانب مهاجران ایرانی ۷۰ میلیارد دلار در بخش املاک و شرکت های تجاری کانادا سرمایه گذاری شده است.
صلواتی در جایی از مصاحبه میگه که فیلترینگ گسترده در ایران امکان ادامه فعالیت برای بسیاری از شرکت ها را ازبین برده .
در متن ذکر میکنه که با توجه به سختی مهاجرت به کانادا در سال های اخیر بیشتر افراد به بهانه ادامه تحصیل توانستهاند به کانادا مهاجرت کنند .
علت اصلی انتخاب کانادا هم طبق گزارش آینده روشن و زبان انگلیسی ذکر شده است مقصد اصلی مهاجرت ایرانیان طبق آمار ۵ کشور آمریکا، کانادا، ترکیه، آلمان و انگلیس ذکر شده است.
مهاجران ایرانی در تأسیس شرکت های یونیکورن(شرکت های یا حداقل سرمایه یک میلیارد دلار) رتبه دهم در دنیا را دارند .
در دو سال گذشته فقط در ترکیه ۱۶۶۱ شرکت، توسط ایرانی ها ثبت شده است.
از خانم فهیمه بهزادی پژوهشگر رصدخانه مهاجرت ایران در دانشگاه شریف نقل میکنه که فقط در سال ۲۰۲۲سه و نیم میلیارد دلار ایرانیان مهاجر در ترکیه املاک خریداری کردهاند.
طبق آمار رسمی آمریکا در سال۲۰۱۸حدود۲۹هزار ایرانی در بخش بهداشت آمریکا فعال هستند که۸هزار نفر پزشک و جراح میباشند.
در بخشی از متن از دکتر محمد رئیس زاده (رئیس سازمان نظام پزشکی کشور)صحبت های هولناکی نقل میکنه.رئیس زاده میگه اگر این اوضاع مهاجرتی ادامه پیدا کنه تا ۵ سال آینده ایران خالی از پزشک متخصص و جراح خواهد شد و در بخش متخصص قلب بحران بسیار جدی است .
در آخر گزارش آماری عجیب از موسسه گالوپ نقل میکنه که۷درصد افراد مهاجر دنیا علاقه به بازگشت به وطن دارند در حالی که این آمار برای ایرانیان مهاجر یک درصد است./ اقتصاد آنلاین