«مستوفی الممالک ونک فی شهر ذیقعده الحرام ۱۲۷۸.» این جملهای است که بر صلیب برنزی ورودی کلیسای میناس مقدس نوشته شده. نام حسن مستوفیالممالک از سیاستمداران دوره قاجار بر ورودی این کلیسا نقش بسته چرا که او در سال ۱۲۳۵ ه.ش تعدادی از ارمنیان استان چهارمحال و بختیاری را به تهران آورد و در ده ونک اسکان داد و پس از آن هم این کلیسا را برای ارمنیان ده ونک به هزینه خود ساخت. صلیب برنزی ورودی را هم هدیه داد و آنجا شد عبادتگاه مردان و زنان مسیحی تازهوارد به تهران.
آنها نام کلیسا را به نام قدیس معروف دین مسیحیت «میناس» گذاشتند. میناس فردی دانا و باذکاوت بود که به دستور قیصر روم به مصر فرستاده شد تا به جنگ و نزاع شهر اسکندریه خاتمه دهد. او ماموریت خود را به خوبی انجام داد و با مهربانی و عطوفت با مردم رفتار کرد اما بعد از انجام ماموریت از دین خود برگشت و به دین مسیح پیوست و همین هم دلیلی بود تا قیصر دستور داد سرش را از تنش جدا کنند. از آن به بعد مسیحیان میناس را جزء قدیسیان میدانند و حالا نامش در سر در یکی از کلیساهای تهران هم قرار دارد. کلیسایی با پلان مستطیلی شکل به سمت شرق به غرب و ساخته شده از آجر و خشت. دیوارهای داخلی آن هم با گچ پوشانده شده و سقف کلیسا توسط شش ستون که قبلاً از جنس چوب بودهاست محافظت میشود. سطح بنای کلیسا از سطح حیاط دو پله پائینتر قرار داشته و دارای نورگیرهایی در سه سمت بنا است و سه ورودی در سمت غربی و جنوبی است که در بالای ورودی جنوبی ناقوس خانه کوچک کلیسا قرار دارد. قبرستان اهالی روستا در تپههای مشرف به کلیسا بودهاست که در حال حاضر در محل آن ورزشگاه آرارات بنا شدهاست. این بنای تاریخی در دیماه سال ۱۳۸۰ به عنوان آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و همچنان فعال است و به وسیله هیئت امناء منتخب شورای خلیفهگری ارامنه تهران اداره میشود و طی سال برخی مراسم خاص مذهبی در آن برگزار میشوند.
حالا چند سالی است که تورهایی هم برای بازدید از این کلیسا برگزار میشوند تا یکی از کلیساهای قدیمی شهر تهران که بیش از ۱۵۰ سال از ساخته شدنش میگذرد بیش از پیش دیده شود.