یکم)
امیرحسین خادمی را به یاد دارید؟ امیرحسین ۱۶ ساله اهل زریندشت فارس بود. در ۱۰ سالگی یتیم شد و برای گذران زندگی و رسیدگی به مادر سرطانیش هم کار میکرد و هم درس میخواند.
۱۹ شهریورماه امسال، شب بعد از کار، صاحبکارش با او تماس میگیرد و میگوید چند ساندویچ به فلان آدرس بیاورد. امیرحسین به آن آدرس میرود، ساندویچها را تحویل میدهد اما…اما صاحبکار و دو نفر دیگر به او حملهور شده، دستش را میبندند و به او تجاوز میکنند.
امیرحسین شب با لباس کثیف به خانه برمیگردد. تا صبح خوابش نمیبرد. ظهر فردا به دادگستری زریندشت میرود و از آنجا با مادرش تماس میگیرد؛ به مادرش میگوید میخواهم از سه نفر شکایت کنم. بعد از خروج امیرحسین از دادگستری، به مادرش میگوید میخواهد پیش یکی از دوستانش برود، میرود و چند روز بعد جنازهاش پیدا میشود.
دوم)
ما در فارس سه موقوفه با نیت رسیدگی به یتیمان داریم: موقوفههای زالی، محرر و مصلایی…
الف) فقط در یک قلم، بیش از یک سوم اراضی شهر صدرا از موقوفات «مرحوم حاج خلیل زالی» است…
معاون فرهنگی اجتماعی اوقاف فارس در مصاحبهای(سال ۹۹) گفت: در پرورشگاه موقوفه زالی، اکنون ۳۹ یتیم پذیرش شدهاند و حداکثر ظرفیت، ۶۰ نفر است!
توجه بفرمایید؛ یک سوم زمینهای صدرا متعلق به موقوفه زالی است بعد حداکثر ظرفیت پرورشگاه آن، ۶۰ نفر است.
ب) موقوفه مصلایی «رقبات» و املاک متعددی دارد، فقط یک قلم آنرا اینجا برایتان میآورم:
اراضی معروف به چوگان از پلاک ۶۴ واقع در شمال غرب و حدفاصل بلوار قدوسی غربی و بلوار پاسداران مورد اجاره تعاونی مسکن ارتش و سپاه که تبدیل به ۲ هزار واحد آپارتمانی و تجاری شده است.
در مصاحبه معاون فرهنگی اجتماعی اوقاف آمده است که اکنون ۳۳ یتیم در پرورشگاه مصلایی پذیرش شدهاند و حداکثر ظرفیت آن، ۴۵ نفر است!
ج) وضعیت موقوفه محرر خیلی جالبتر و قابل توجهتر است. طبق مصاحبههای مسئولین شهری، موقوفه محرر اراضی در بلوار مدرس و صیاد دارد اما…
اما فعالیت پرورشگاه این موقوفه از سال ۷۵ تاکنون متوقف بوده است. یعنی چه؟ یعنی مردم هزینههای وقف را میپردازند، اما از آن طرف این موقوفه به نیت واقف عمل نکرده و خدماتی ارائه نکرده است.
درآمد این موقوفهها دهها میلیارد تومان است. سوال اینجاست؛ اگر این موقوفهها به وظایفشان براساس وقفنامه عمل میکردند و یکی از این موقوفهها امیرحسین را که در ۱۰ سالگی یتیم شده تحت پوشش گرفته بودند، آیا امیرحسین مجبور میشد در کنار درس خواندن کار کند؟
و اگر امیرحسین مجبور به کار کردن نبود، آیا چنین بلایی سرش میآمد؟ آیا تعداد یتیمهای تحت پوشش این سه موقوفه متناسب با درآمد چند ده میلیاردی آنها در سال هست؟ کمک های مقطعی و منقطع و بدون هدفگذاریِ بلندمدت به گونهای که گاهی به ایتام برسد و گاهی نرسد آیا کرامت انسانی این کودکان را زیر سوال نمیبرد؟
آیا اداره کل اوقاف و امور خیریه فارس به استناد قانون حمایت از اطفال و نوجوانان ملزم به شناسایی امثال امیرحسین و حمایت از آنان مقابل آسیبهای ناشی از فقر در سنین نوجوانی و کودکی نیست؟
آیا واگذاری اراضی موقوفات زالی در شهر جدید صدرا و محرر در بلوار مدرس از طریق مزایده انجام شده است؟ آیا اگر اراضی به ثمن بخس به افراد ذی نفع و تعاونی مسکن سازمانها واگذار نمیشد الان درآمد موقوفات بیش از هزار میلیارد ریال نبود؟
- آیا این واگذاریها بدون انجام تشریفات مزایده شبیه هدیه دادن به اشخاص ذی نفوذ و تضییع حقوق ایتام نبوده است؟
امیرحسین امروز پیش ما نیست. او زیر خروارها خاک خوابیده و به پدرش پیوسته است. اما آیا موقوفههای فارس و اداره اوقاف، نسبت به سرنوشت باقی امیرحسینها حساسیت و احساس مسئولیتی دارند؟/اقلیت
@karaneyekhorshid