آشنایی اینجانب با مرحوم دکتر غلامحسین تکمیلهمایون به سال ۱۳۷۸ باز میگردد. در آن سالها، من نشریه «خبرنامه تهران» را از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران منتشر میکردم.
بعد از انتشار سه پیششماره و چاپ شماره اول از خبرنامه تهران، از سوی دکتر ناصر تکمیلهمایون، اخوی مرحوم دکتر غلامحسین تکمیلهمایون به ایشان معرفی شدم و قرار شد تا در بخش معرفی کتاب و نوشتن مقالات با یکدیگر همیاری کنیم.
نیک به یاد دارم که در شماره دوم، مقالهای از ایشان تحت عنوان «نگاهی به پیشینه کتابخانهداری و کتابفروشی در تهران» چاپ شد. در شمارههای بعدی نشریه، تصمیم بر آن شد تا به معرفی کتابهای چاپ شده با موضوع تهران نیز اقدام نماییم. این کار با نظارت دکتر غلامحسین تکمیلهمایون و بعضاً توسط شخص ایشان انجام میشد. نشریه فوق با انتشار ۳۴ شماره تا سال ۱۳۸۰ به فعالیت خود ادامه داد.
گام دیگری از همکاریهای ما به سال ۱۳۹۲ باز میگردد، یعنی زمانیکه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر تهران فعالیتهای کاری خود را بر اجرا و حمایت از امور پژوهشی متمرکز ساخت، در این راستا با دعوت از دکتر غلامحسین تکمیل همایون همکاری ما آغاز شد. در هفته پایانی آذر همان سال توانستیم نخستین جشنواره پژوهشی جایزه تهران را برگزار کنیم. بعد از برگزاری موفق این جشنواره تصمیم گرفتیم تا کتابخانهای تخصصی برای مطالعات تهرانپژوهی تاسیس نماییم. این مهم با پیگیریها و تلاش آقای غلامحسین تکمیل همایون بعد از یکسال عملی شد. در سال ۱۳۹۴ کتابخانه تخصصی با حدود ۶۰۰ عنوان کتاب راهاندازی و نام گنجینه تهران بر آن نهاده شد. در ادامه با بهرهگیری از راهنمایی و مشاورههای آقای دکتر تکمیل همایون، برای بسط برنامههایی با موضوع تهران اقدام به برگزاری سلسله نشستهای گفتگو محور با عنوان عصر تهران کردیم. مسئولیت اداره این نشستها اغلب با دکتر غلامحسین تکمیلهمایون بود و با همکاری آقای محسن اسدی از همکاران مجموعه، در نگارخانه تهران که در سال ۹۴ در محل اداره فرهنگ و ارشاد شهر تهران افتتاح شد ، برگزار میشد.
بین سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۶ خبرنامه تهران که آخرین شماره آن را، ۱۳ سال قبل چاپ کرده بودیم مجددا منتشر ساختیم. البته با این تفاوت که اینبار به صورت مناسبتی چاپ میشد. در مجموع هشت شماره از این خبرنامه منتشر شد. در این هشت شماره نیز ما همکاری دکتر را با خود داشتیم.
از دیگر همکاریهای ما دکتر تکمیل همایون میشود به برگزاری تورهای تهرانگردی ویژه پرسنل ارشاد اشاره کرد، که در چندین نوبت انجام شد.
همچنین در چهارمین جشنواره پژوهشی جایزه تهران از ایشان به عنوان پیشکسوت تهرانپژوهی، به پاس تلاشهای بیوقفه در امر مطالعات تهران و برای قدردانی از زحمات او در گردآوری، حفظ، نگهداری و مدیریت گنجینه تهران تقدیر به عمل آمد.
آخرین دیدار اینجانب با دکتر، به مرداد ماه سال جاری (۱۳۹۹) باز میگردد، این دیدار نیز زمینهساز فعالیتی نو در عرصه تهران بود. برای تکمیل سامانه جامع گردشگری شهر تهران از ایشان دعوت کردم تا در ستاد گردشگری شهرداری تهران حضور یابند طی این دیدار قرار بر این شد تا بخش معرفی موزههای تهران را ایشان عهدهدار شوند. اوائل شهریور ماه طی تماس تلفنی اطلاع دادند، کار در حال انجام است و تا اوایل آبان به پایان میرسد. متاسفانه تقدیر به گونهای دیگر رقم خورد و ما استاد عزیز دکتر غلامحسین تکمیل همایون را از دست دادیم.
آنچه از خاطره و یاد استاد عزیز در ذهن ما باقی خواهد ماند روحیه خستگی ناپذیر او در امر پژوهش بود.
تواضع و نرمی، حسن سلوک، حب وطن و تعهد کاری سر لوحه و الگویی است که او به ما آموخت.
از خداوند متعال مغفرت الهی برای او خواستارم.
روحشان شاد