منظور آنان این است که هر مشکلی که در کشور وجود دارد نتیجه تصمیمات و اقدامات دولت قبل یعنی دولت حسن روحانی است. معلوم نیست که تا چه زمانی قرار است مشکلات امروز به دولت گذشته نسبت داده شود. این در حالی است که رئیسی در زمان دولت روحانی گفته بود بهتر است که دولت روحانی تکلیف خود را با دولت گذشته روشن کند و کمتر مشکلات امروز را به دولت گذشته حواله دهد. حالا همین داستان در حال تکرار شدن است. با وجود آن که تقریبا دو سال از دولت سید ابراهیم رئیسی میگذرد، همچنان هم اعضای دولت و هم حامیان دولت معتقد هستند که مشکلات فعلی نتیجه دولت قبل است.
دیروز نصرالله پژمانفر، رییس کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مجلس شورای اسلامیگفت: «بانیان وضع موجود کمیاخلاق به خرج دهند و کاری نکنند که مجبور شویم برای تنویر افکار عمومیتخلفات انجام شده در دولت گذشته در بانک مرکزی، بخش تخصیص ارز و مداخلات ارزی و مسائلی که جامعه را به این وضع کشانده است، اعلام کنیم.»
به گزارش ایسنا، پژمانفر اظهار کرد: «آنچه امروز در حوزه اقتصادی اتفاق افتاده رونمایی از اقداماتی است که در دولت قبل صورت گرفته است، ما کاشته دیگران در دولت یازدهم و دوازدهم را درو میکنیم. برداشتهای بی حد و حسابی که از صندوق ذخیره ارزی صورت گرفت، اینها گزارش های تلخی است که اکنون در کمیسیون اصل ۹۰ در اختیار بنده است و بنا نداریم به مردم این تخلفات را اعلام کنیم ، این مسائل را به دستگاه قضایی واگذار کردهایم. اگر بانیان مشکلات اقتصادی امروز بخواهند به جای پاسخگویی در مقام مدعی قرار بگیرند، برای تنویر افکار عمومیناچار خواهیم شد که برخی اقدامات خلاف آنها را رونمایی کنیم.» برخی در واکنش به این سخنان پژمانفر پرسیدند که اگر که دولت قبل تخلف کرده است چرا مجلس از ابزار نظارتی خود استفاده نکرده و تا الان رسیدگی و اعلام تخلفات دولت قبل را به تأخیر انداخته اند. آیا پوشاندن یک تخلف و عدم رسیدگی به آن خود یک تخلف دیگر نیست؟! پژمانفر گفته: «اعتقاد ما این است که حاکمیت احتیاج به آرامش دارد و تلاش داریم تا در فضای آرام اجتماعی مسائل را جلو ببریم. به طور قطع کسانی که میخواهند آب را گلآلود کنند از نگاه تیزبین نظارتی بیرون نیستند و گزارشهای بعدی که در محاکم برای آنها تشکیل میشود نشان دهنده عمق رفتار آنها در دولت گذشته است.»
این موضوع البته مختص دولت نیست. مجلسیانی که به واسطه مخالفت با دولت روحانی در خانه ملت حضور دارند نیز به این موج پیوستهاند.
یک نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در این باره گفت:«افزایش قیمت دلار، سکه، کالاهای اساسی، ناشی از عملکرد دولت روحانی است اما آقایان به جای پاسخگویی، امروز در جایگاه مدعی حاضر شدهاند.»
به گزارش ایسنا، زهره سادات لاجوردی، در گفتوگویی اظهار کرد:«آقایان در حالی بار تقصیر و مسئولیت مشکلات اقتصادی موجود را به گردن دولت فعلی میاندازند که خود و دولت مورد حمایتشان باعث و بانی وضعیت امروز هستند.»
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامیافزود:«آقایان به جای اینکه به خاطر مشکلات اقتصادی به وجود آمده بر اثر نحوه مدیریتشان به مردم پاسخگو باشند؛ در جایگاه مدعی حاضر شده و عملکرد دیگران را زیر سوال میبرند و میخواهند با پاک کردن صورت مسئله یعنی گذر از عملکرد هشت ساله خودشان که عامل مشکلات فعلی است؛ تمام تقصیر را به گردن دولت حاضر بیندازند.»
وی اظهار داشت:«هیچکس منکر وجود ایراد و اشکال در دولت فعلی و امور اجراییِ در شرایط کنونی نیست اما هنوز زمان زیادی نگذشته و خوشبختانه، مردم فراموش نکردهاند که قیمت دلار در زمان آغاز به کار دولت آقای روحانی حدود ۳۰۰۰ تومان بود با (۶۳۰ درصد افزایش) در پایان کار دولت یازدهم قیمت هر دلار به ۳۰ هزار تومان رسید.»
لاجوردی خاطرنشان کرد:«در دولت قبل همه مسائل کشور و از جمله اقتصاد شرطی شده و به برجامیگره زده شده بود که سرنوشت آن عملاً در دست خارجیها بود و همین مسئله اقتصاد ما را شکننده کرده و هزینه تبعات سنگین این بیتدبیری را مردم متحمل شدند تا جایی که آثار سوء این سیاستها در اواخر دولت قبل به وضوح بر زندگی و معیشت مردم سایه افکند.»
وی افزود: افزایش قیمت دلار، سکه، کالاهای اساسی، ناشی از عملکرد دولت روحانی است اما آقایان به جای پاسخگویی، امروز در جایگاه مدعی حاضر شدهاند و در حالی که در جایگاه مقصرین اصلی وضعیت اقتصادی و معیشتی کشور انگشت نشانه به سمت خودشان است، با اتخاذ این قبیل شیوهها به نوعی از پاسخگویی فرار میکنند.»