توافق عادیسازی روابط تهران و ریاض بدون تضمینهای امنیتی پایدار، موفق نخواهد شد
بلال صعب، پژوهشگر اندیشکده مؤسسه خاورمیانه در واشنگتن
امنیت، بخش جداییناپذیر از تلاش عربستان سعودی برای تحول اقتصادی است. اگر حملاتی مشابه آنچه سپتامبر ۲۰۱۹ به تاسیسات نفتی عربستان انجام شد، تکرار شود، برنامه چشمانداز ۲۰۳۰ پادشاهی سعودی با مشکل بزرگی مواجه خواهد شد. حملات سپتامبر ۲۰۱۹ باعث وسیعترین اختلال تاریخ در تامین نفت جهان شد و ۵/۷میلیون بشکه نفت خام سعودی از مدار خارج شد.
بازدارندگی از طریق دیپلماسی یک مفهوم قدیمی به عمر جنگ میان ملتهاست. دیپلماسی یک ابزار ارزان است و دستکم از جنگ ارزانتر است و اگر به خوبی استفاده شود از جنگ مؤثرتر است. ایده اصلی کاملاً ساده است: از طریق گفتوگو با دشمنانتان و از طریق تلاش برای حلوفصل اختلافها با آنها به وسیله بدهبستان و مصالحه دوطرفه، میتوان از جنگ اجتناب کرد. البته اصلیترین مشکل کار این است که طرفین بتوانند یک «بله» منصفانه و پایدار از دیگری بگیرند.
گزینههای بازدارندگی عربستان سعودی در مقابل ایران ممکن است چندان مطلوب نباشد، اما گزینههای آمریکا برای جلوگیری از دستیابی ریاض به آنها در وضعیت بدتری قرار دارد. مادامی که آمریکا نگرانیهای مشروعی از ارائه یک پیمان دفاعی به سعودی داشتهباشد، رهبران سعودی از هر ابزار ضروری برای دستیابی به بازدارندگی علیه ایران استفاده میکنند.